Total inward leakage test

Total inward leakage test van adembeschermende middelen.

Meer kennis van de reële bescherming

Bij adembeschermende middelen is de pasvorm van groot belang. Bij een gebrekkige pasvorm zal het product de gebruiker onvoldoende beschermen, zelfs als de individuele componenten (materiaal, filter, adsorptiemateriaal) wel adequate bescherming bieden. Met de total inward leakage test van ProQares, uitgevoerd volgens Europese normen, meten we de lekkage van vol- en halfgelaatsmaskers bij daadwerkelijk gebruik. Proefpersonen dragen het masker en volgen een vastgesteld bewegingsprotocol in onze testruimte, die we vullen met een ongevaarlijk aerosol. Geavanceerde meetapparatuur registreert hoeveel van het simulant het masker binnendringt.

Met deze informatie ontstaat inzicht in de reële bescherming die een adembeschermend middel biedt en kunt u de pasvorm, indien nodig, gericht aanpassen.

Geavanceerde testen

In ons laboratorium beschikken we over een geavanceerde testkamer voor proefpersonen. We kunnen de omstandigheden in deze kamer volledig controleren en aanpassen naar gestandaardiseerde protocollen of uw eigen specificaties. Dit maakt het mogelijk om zeer betrouwbare resultaten te leveren.

Wereldwijd actief met systeemtesten en meer

ProQares is wereldwijd actief op het gebied van testen van beschermingsmiddelen. We kunnen een ruim assortiment aan benodigde testen voor u uitvoeren volgens internationale (militaire en industriële) standaarden. De total inward leakage test is één van de drie systeemtesten die we aanbieden, naast de Smartman test en MIST.

Naast systeemtesten kunt u ook bij ons terecht voor materiaaltesten en on-site testen. Met ons volledige testaanbod draagt ProQares bij aan de bescherming en veiligheid van iedereen die afhankelijk is van beschermende middelen.