Simulated workplace protection factor (SWPF) testen

On-site testen van adembeschermende middelen voor het bepalen van de gesimuleerde werkplek beschermingsfactoren.

On-site testen onder realistische omstandigheden

Bij gebruik van adembeschermende middelen is het belangrijk om te weten hoe deze functioneren onder realistische werkomstandigheden. Een systeemtest geeft hiervan een goede indicatie. ProQares biedt de mogelijkheid voor een on-site systeemtest, waarbij we metingen verrichten op de locatie waar de adembeschermende middelen gebruikt zullen worden.

Deze metingen doen we in een ter plekke opgebouwde testkamer. Hierin volgen proefpersonen een bewegingsprotocol, terwijl zij het adembeschermingsmiddel dragen. In de kamer brengen we een ongevaarlijke stof als simulant voor de gevaarlijke stoffen waartegen de bescherming vereist is. Met behulp van speciale meetapparatuur registreren we in hoeverre het simulant binnendringt in het masker en welke bewegingen van de drager van het masker hierbij een risico vormen. Met de resultaten berekenen we de simulated workplace protection factor (SWPF).

Optimale bescherming van werknemers

Een SWPF-meting draagt bij aan de veiligheid van werknemers. Een adembeschermend middel kan goed presteren in testopstellingen, maar voor effectieve bescherming spelen ook de pasvorm en prestaties onder specifieke werkomstandigheden een cruciale rol. Met de on-site systeemtest van ProQares kunt u betrouwbaar vaststellen of een masker uw werknemers daadwerkelijk voldoende beschermt, of u kunt meerdere maskers vergelijken onder realistische omstandigheden. Onze experts denken graag met u mee over de meest geschikte testopstelling en mogelijkheden.

Onafhankelijke expertise

ProQares staat wereldwijd goed bekend vanwege onze uitgebreide en onafhankelijke testen en rapportages. We leveren niet alleen testen, we zetten ook graag onze kennis en ervaring in om u te voorzien van gedegen advies.

Naast (on-site) systeemtesten kunt u ook bij ons terecht voor een breed scala aan materiaaltesten. Deze voeren we uit volgens internationale (militaire of industriƫle) standaarden of volgens een maatwerk testprotocol. Met deze testen helpen we u om beschermende kleding en adembeschermende middelen te evalueren.