Over Proqares

Onafhankelijk. Specialistisch. Flexibel. Met deze kenmerken test ProQares de veiligheid en kwaliteit van beschermende producten voor bedrijven en overheden wereldwijd.

ProQares is een Nederlands laboratorium, gespecialiseerd in het testen van beschermingsmiddelen. Met de beschikking over chemische strijdmiddelen (CWA’s), cytostatica en een grote sortering aan industriële chemicaliën zijn we expert in materiaaltesten, systeemtesten en on-site testen. Daarnaast bieden we onze expertise in consultancy.

En we bieden meer dan testen. In ons bestaan hebben we uitgebreide specialistische kennis opgedaan die we graag delen met onze opdrachtgevers. We werken snel, onafhankelijk en staan garant voor consistente hoge kwaliteit. Onze focus ligt nooit op een individuele test of product, maar op het einddoel: het waarborgen van de veiligheid van militair, medisch en industrieel personeel dankzij zorgvuldig geteste beschermende producten.

ProQares geeft bedrijven en overheden een voorsprong dankzij:

  • Testen met hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid
  • Snel geleverde, zeer complete testrapportages
  • Onafhankelijk en eerlijk advies gebaseerd op jarenlange ervaring
  • Hoog niveau aan kennis en expertise
  • Partnerschap met Notified Bodies
  • Toonaangevende maatwerk testopstellingen
  • Een uitgebreid assortiment aan toxische stoffen: industriële chemicaliën, cytostatica en chemische strijdmiddelen

De historie van ProQares

ProQares is voortgekomen uit het onafhankelijk onderzoeksinstituut TNO: de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek. Dit in 1932 opgerichte instituut maakt kennis in allerlei gebieden toepasbaar voor bedrijven en overheden.

In 2010 is ProQares hieruit verzelfstandigd en bouwt daarmee voort op de wetenschappelijke kennis en status van TNO. Hiermee heeft ProQares een unieke positie als testlaboratorium: we opereren onafhankelijk en zijn daarmee een betrouwbare partner voor bedrijven en overheden van over de hele wereld. We zijn EN ISO/IEC 17025:2017 geaccrediteerd (ref. L543), beschikken over een omvangrijk aanbod aan testmethoden en -apparatuur en zijn toonaangevend in zowel gestandaardiseerde als maatwerk testen.

Missie en strategie

ProQares zorgt dat personen die in gevaarlijke (arbeids-)omstandigheden opereren volledig kunnen vertrouwen op de kwaliteit en prestatie van persoonlijke en/of collectieve beschermingsmiddelen.

We dragen bij aan de veiligheid en concurrentiepositie van bedrijven en overheden, lokaal en globaal. Met diverse accreditaties zijn we wereldleider in chemische testen ten behoeve van beschermingsmiddelen.

ProQares biedt testen volgens vele standaarden aan, zoals EN, ASTM, NATO, NFPA en BS. Daarnaast zijn we betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe standaarden. Hiermee dragen we verder bij aan betrouwbare persoonlijke en collectieve bescherming voor eenieder die hiervan afhankelijk is.

Bovenal is ProQares een gewaardeerde en betrouwbare partner voor al onze opdrachtgevers. Ons gezamenlijk doel is om een bijdrage te leveren aan het beter en veiliger maken van producten voor persoonlijke en collectieve bescherming.